Hogyan csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét?

Valószínűleg már számos egymásnak ellentmondó tanácsot hallottunk, olvastunk azzal kapcsolatban, hogy korunk leghalálosabb kórját, a rákot mégis miként lehet elkerülni. A különböző kutatások, tudományos vizsgálatok időnként valóban eltérő állításokat közölnek. Ez talán annak tudható be, hogy a rákkutatás szinte napról napra óriási ütemben fejlődik. Amit ma igaznak hittünk és tényként kezeltünk, az könnyen lehet, hogy holnap megdől és attól kezdve megint máshoz igazodunk. Azonban az, hogy a rák megelőzésének egyik legjobb módja az életmódváltás, széles körben elfogadott.

Amellett, hogy elhagyjuk a dohányzást, ügyelünk az egészséges testsúly megtartására és étrendünket egészséges élelmiszerekből igyekszünk változatosan összeállítani, még jó pár dolgot megtehetünk saját magunkért a rákkal szemben. Az egyik, hogy odafigyelünk a D-vitamin szintre. Fontos, hogy kellő időt töltsünk a napon – természetesen védekezve az UV-sugarak ellen -, hogy elegendő D3-vitaminhoz jussunk. Több mint 100 országban bizonyították vizsgálatokban, hogy minél több az UVB-sugárzás, annál kisebb 15 különböző daganat kialakulásának az esélye, többek közt a mell-, gyomor-, tüdő-, petefészek-, hasnyálmirigy rákra is igaz ez.
Kerüljük a túlzott fehérje bevitelt! Bár erre a tápanyagra alapvetően szükségünk van, ha túlzásba visszük, elősegítheti a daganatok kialakulását.

Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

Ám aggódni nem kell, az emberek többsége alapvetően jóval kevesebbet fogyaszt a káros mennyiségnél.
Tisztítószereinkben rengeteg méreganyag van, ha lehet ezekből válasszunk zöld termékeket vagy készítsük el őket otthon saját kezűleg. A környezeti mérgek mennyiségének csökkentése kulcsfontosságú a rákmegelőzésben. A tisztított víz fogyasztása, a naturkozmetikumok és a tapadásmentes edények használata szintén segíthet elkerülni a daganatok kialakulását.

0