Így kezelhetjük az alacsony vérnyomást gyógyszerek nélkül

Alacsony vérnyomásról akkor beszélünk, ha az értékek 120/80 alá csökkennek. Ez az állapot kezelhető. Amennyiben nem foglalkozunk vele, gyengíti a szívet és letargiát, gyengeséget, szédülést, fáradtságot, akár még ájulást is okozhat a vér elégtelen áramlása az agyba, a szívbe és más létfontosságú szervekhez. Az alacsony vérnyomásnak gyakori oka a tápanyagszegény étrend, az alultápláltság vagy a különböző táplálkozási zavarok, mint az anorexia, bulímia.

Alacsony vérnyomás esetén gyakori javaslat a folyadék- és a sóbevitel növelése. Azonban ez utóbbi komoly érrendszeri problémákat is okozhat, ezért konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt minden falatot megsóznánk! Fogjuk vissza az alkoholos italok, a maga szénhidrát tartalmú kenyér, rizs, tészta és burgonya fogyasztását. Néhány egyszerű otthoni módszerrel tartósan is megemelhetjük az alacsony vérnyomást!

Az egyik legfontosabb lépés, hogy ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására. Ez alapvető ahhoz, hogy vérnyomásunk egészséges szinten maradjon. Igyunk vizet vagy gyógyteát, de a cukros italokat kerüljük! Ha nassolni vágyunk, kitűnő választás a mazsola, amit már az ajurvédikus orvoslásban is alkalmaztak. 30-40 szemet áztassunk vízbe egy éjszakára, majd másnap reggel éhogymorra együk meg. Levét is elfogyaszthatjuk!

Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

Kúraszerűen akár hónapokig is folytathatjuk ezt a módszert az alacsony vérnyomás kezelésére. A bazsalikom is sokat segíthet, mivel gazdag káliumban, magnéziumban és C-vitaminban. 10-15 levéllel együnk meg egyszerre, akár mézzel is keverhetjük.
A céklalé mind magas, mind alacsony vérnyomás esetén alkalmazható. Naponta két pohárral igyunk meg legalább egy hétig, hogy kiegyensúlyozzuk a túlzottan alacsony vérnyomás értékeket.

0