Természetes kezelési módszerek magas vérnyomás esetén

A csendes gyilkosnak is nevezett magas vérnyomás a magyar lakosság közel egynegyedét érinti. 90-95%-ban elsődleges magas vérnyomásról van szó, ami azt jelenti, hogy hátterében semmilyen más egészségi probléma nem áll. Az esetek elenyésző részében azonban tünetként jelentkezik, pl. vesebetegségre utalhat.

Magas vérnyomásnál a szívnek extrém gyorsan kell dolgoznia, hogy a vért az egész testbe szét tudja pumpálni. Míg az egészséges artériák közepesen rugalmas izomból állnak, a magas vérnyomás túlfeszítheti falaikat. Ez a túlfeszítés az apró vérerek szakadásához vezethet, ennek, ez pedig a lerakódások, a koleszterin felhalmozódását vonhatja maga után. Ilyenkor megnő a szívinfarktus, az agyvérzés, a vérrögképződés esélye, ha a nyomás túl magas.

Mielőtt elkezdenénk az életünk végéig tartó gyógyszeres kúrát, nem veszíthetünk, ha néhány természetes módszert is kipróbálunk. Nincs abban semmi meglepő, hogy az életmódbeli változtatások és a mozgás bevezetése nagyon jó hatást fejt ki magas vérnyomás ellen. Étrendünk megváltoztatásakor a legelső legyen, hogy csökkentjük a só mennyiségét. A nátrium megbontja a szervezetben a folyadék egyensúlyt. Valójában az elfogyasztott sónak csupán 6%-a származik a plusz sózásból. Nagyobb részt az élelmiszerek már eleve tartalmazzák a rengeteg sót, ami rejtve marad előttünk.

Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

Étrend-kiegészítők közül a halolaj a leghatékonyabb erre a célra. Ha a szívről és az érrendszerről van szó, az omega-zsírsavaknak nincs versenytársuk. Csökkentik a vérnyomást és növelik a hasznos koleszterin szintjét. Nem véletlen, hogy a szív transzplantált betegek is halolajat kapnak műtét után. A fokhagyma sok más mellett történetesen magas vérnyomásra is nagyon jó. 12 héten belül akár 10%-kal csökkenthetjük vele a vérnyomás értékét.

0