Home Baba, Mama Hogyan sterilizáljunk? Itt megtudhatod, miért fontos és hogyan kell.

Hogyan sterilizáljunk? Itt megtudhatod, miért fontos és hogyan kell.

19
0
Hogyan sterilizáljunk?

Teljesen baktérium mentes környezetet teremteni a baba számára nem könnyű és nem is mindig hasznos, de a baba cumisüvegeit és edényeit muszáj fertőtleníteni, hogy elkerüljük a betegségeket.

Ha cumisüvegből etetjük a babát, elengedhetetlen a rendszeresen használt üvegek sterilizálása. Ebben az életkorban a gyerekek immunrendszere még nem teljesen kifejlett, fogékonyabbak a fertőzésekre, azaz mindent fertőtleníteni kell, ami a szájukba kerülhet. A sterilizálásnak több módja is létezik:

Ha szappanos meleg vizet használunk, az üvegeket üvegmosó kefével mossuk ki, távolítsuk el a rászáradt tej- vagy tápszer maradványokat is, majd gondoskodjunk az alapos szárításról. Még nedves cumisüveget sose zárjunk le, mert ez a környezet nagyon jó táptalaj a baktériumok elszaporodásához.Ha van mosogatógépünk, a legegyszerűbb olyan cumisüveget választani, amit el lehet mosni a gépben.

Egyre elterjedtebbek a mikróban használható sterilizáló készülékek, melyek a gőz segítségével fejtenek ki fertőtlenítő hatást. Ezekbe a műanyag tárolókba vizet kell helyezni, majd a sterilizálni kívánt edényeket beletéve berakni a mikróba néhány percre. Gyors és egyszerű módszer, a cumisüvegeket pedig akár a következő etetésig is bent hagyhatjuk a lefedett sterilizálóban.

Csak fertőtlenítő kézmosó használata után érjünk hozzá a már sterilizált edényekhez, fertőtlenített cumisüveget pedig soha ne hagyjunk szabadon túl sokáig, mivel sterilitását hamar elveszti.
A sterilizálás legalább 6 hónapos korig ajánlott, de a legtöbb szakember azt javasolja, 12 hónapos korig tartsuk meg a fertőtlenítés gyakorlatát, ami valamennyi eszközre vonatkozik, beleértve a kanalakat is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here