Home Baba, Mama Mit tegyünk és mit ne a fogzás megkönnyítéséhez?

Mit tegyünk és mit ne a fogzás megkönnyítéséhez?

19
0

Hogy a gyerek számára az első fogak kibújása fájdalmas, természetes. Ahogyan természetes a szülő részéről az a törekvés is, hogy ezt a kínt a lehető legkisebbre mérsékelje. Számtalan módszer létezik erre, de nem mindegyik célravezető.

A fogzás az egész családot megviselni, hiszen a baba a szüntelen fájdalmat nem burkolja hallgatásba. Minden anya szeretné megkönnyíteni gyermeke számára a fogzás hónapjait., a szakemberek mégsem ajánlják, hogy azonnal a gyógyszertárba rohanjunk különböző fájdalomcsillapító, hűsítő gélekért és ecsetelőkért. Az ezekben lévő összetevők ártalmasak lehetnek a baba számára, sok tünetet előidézhetnek, de komoly betegségeket is okozhatnak.

Idegesség, zavartság, remegés, látászavar, hányás már a szerek alkalmazását követően rövid időn belül jelentkezhetnek. Hosszútávon azonban szívbetegséget és nagyfokú agykárosodást is kockáztatunk, ha nem a megfelelő készítményeket adjuk a kicsinek. A benzokaint – érzéstelenítő hatású anyagot – tartalmazó termékek éppúgy tiltólistásak, mint a viszkózus lidokain oldat. Ezeket 2 évnél fiatalabb gyerekeknél soha ne használjuk, ha mégis, kizárólag orvosi rendelvényre tegyük!

Sokan esküsznek a gyógynövényekre és a belőlük készült termékekre, de fontos megjegyezni, hogy a babáknál még a természetes gyógymódoknak is megvannak a maga veszélyei. Ezért a legjobb, ha a fájó ínyt elsősorban hűsítéssel kezeljük. A fogzáshoz kapható, vízzel töltött rágókát tegyük a fagyasztóba, a baba örömmel fog ráharapni, hogy enyhítse a fájdalmat ott, ahol arra a leginkább szüksége van. Fagyasztott sárgarépát is adhatunk neki rágcsálni vagy lehűthetjük a cumiját is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here