Home Táplálkozás Nem csak az számít, mit, de az is, miként étkezel!

Nem csak az számít, mit, de az is, miként étkezel!

11
0

Az egészséges táplálkozás nem egy szigorúan összeállított étellista, hanem egy életmód, amitől jobban érezzük magunkat, több energiát nyerünk és jobb lesz a hangulatunk is. Mindehhez nem elég az élelmiszereket megválogatni, arra is érdemes odafigyelni, hogyan zajlik maga az étkezés.

Az egészséges étrend követéséhez az is kell, hogy megtanuljunk másként gondolni az ételre. Ha eddig csak futtában bekaptunk valamit, mert nem bírtuk tovább elviselni a gyomrunk korgását, itt az ideje átértékelni a dolgokat, lelassulni és úgy étkezni, ahogyan azt már nagyon megérdemeljük.

Ahányszor csak lehet, étkezzünk társaságban! Ez nem csak a társas kapcsolatokat erősíti, de segít leállni az egészségtelen táplálkozási szokásokról is. Mindenki tudja, hogy este a tévé előtt ülve több zacskó chips is képes lecsúszni és egyedül sokkal könnyebben túlesszük magunkat, mint mikor beszélgetés közben, másokkal együtt ebédelünk vagy vacsorázunk.

Szánjunk időt arra, hogy a táplálékot előkészítsük szervezetünk számára. Azaz, rágjuk meg alaposan a falatot és élvezzük ki annak minden ízét. Amellett, hogy az étkezés így igazi örömforrás is lesz, hamarabb érezzük magunkat jóllakottnak és egészségünkért is teszünk, hiszen a túl nagy, nem jól megrágott falatok hosszútávon komoly károsodást okozhatnak a nyelőcsőben.

Mindig reggelizzünk és soha ne együnk éjszaka – bármilyen nehéz, ehhez muszáj ragaszkodnunk! Egy egészséges reggeli beindítja az anyagcserét és energiával tölt fel. A nap utolsó étkezését a reggelitől számítva 14-16 órával későbbre időzítsük, ezután pedig már ne foglalatoskodjunk a hasunk tömésével.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here