Home Betegségek jelei Az étrend és a daganatok közti összefüggés

Az étrend és a daganatok közti összefüggés

14
0

Hogy az étrendünk hatással van egészségünkre, rég tudjuk. De hogy pontosan milyen összefüggés van a táplálkozásunk és a daganatok kialakulása között, már kevésbé ismert. Pedig a kapcsolat szorosabb, mint hinnénk. Kutatások szerint a tápanyagszegény étrend és a mozgásszegény életmód a két fő rizikófaktora a ráknak. A jó hír viszont az, hogy mindkét téren tudunk tenni a megelőzés érdekében!

Amellett, hogy abbahagyjuk a dohányzást, a legfőbb, amit tehetünk, hogy megtartjuk egészséges testsúlyunkat egész életünkben. Ezt pedig legkönnyebben a változatos, tápanyagokban gazdag étrend segítségével tehetjük, ami garantáltan nem vezet elhízáshoz. Kutatók szerint 10-ből egy rákos betegség megelőzhető lenne a helyes táplálkozással, bár a közvetlen kapcsolatot a kettő között nehéz megfejteni, olyan bonyolult az összefüggés. Az elfogyasztott egészséges élelmiszereket számtalan tápanyag és más hasznos összetevő alkotja. Ezek közül sok hatással lehet a rák kialakulásának valószínűségére, de előfordulhat, hogy egyes tápanyag kombinációk növelik védettségünket a betegségekkel szemben.

Egyértelműen bizonyított, hogy a szájüregi, a torok-, a bél-, a gyomor- és a nyelőcső rák szempontjából komoly kockázati tényezőt jelent a kiegyensúlyozatlan táplálkozás. Az Egyesült Királyságban 120 különböző daganat típusról bizonyították be, hogy összefüggésbe hozhatók a zöldségekben, gyümölcsökben szegény étrenddel.
[su_pullquote align=”right”]Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

[/su_pullquote]
Nagyon kevés olyan élelmiszer van, amiről biztosan tudjuk, hogy csökkentheti a rák kockázatát, ezzel kapcsolatban a kutatások folyamatosan zajlanak. Azonban kijelenthető, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben lévő rengeteg vitamin, rost, ásványi anyag képes megtisztítani a szervezetet a DNS-t károsító vegyi anyagoktól, segít helyreállítani a sérült DNS-t és blokkolja a rákot okozó vegyi anyagokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here