Home Betegségek jelei Ezzel az étrenddel elkerülhető a stroke

Ezzel az étrenddel elkerülhető a stroke

11
0

Az Egyesült Államokban minden 30. másodpercben stroke-ot kap valaki és minden 4. percben bele is hal. Ez a döbbenetes adat hazánkban sem sokkal jobb, hiszen nálunk is a vezető halálokok egyike a stroke a nők és a férfiak körében is. Tudjuk, hogy a dohányzás, a sok alkohol, a mozgás hiánya és az egészségtelen táplálkozás rosszat tesznek egészségünknek. Többek közt a stroke kockázatát is növelik. Egyszerű étrendbeli változtatásokkal azonban nagyban csökkenthetjük ezt a veszélyt.

A szívbarát diétára való áttérés sok olyan egészségi problémától kímélhet meg minket, amik a fejlett országokban az 50 év feletti korosztályt a leginkább fenyegetik. Ennek az érrendszert és szívet kímélő étrendnek az egyik alappillére a sófogyasztás mérséklése. A stroke-ot elszenvedett emberek 80%-ának magas a vérnyomása. Ezt pedig az étrenddel könnyen befolyásolhatjuk. A magas nátrium tartalmú étrend nagyon megterheli az ereket és a szívet. Hogy megelőzzük a stroke-ot, mellőzzük a sót, a friss élelmiszereket is nélküle – vagy minimális használatával – készítsük el! Ne feledjük, a félkész élelmiszerek tele vannak sóval!
[su_pullquote align=”right”]Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

[/su_pullquote]
Fogyasszunk több kiváló minőségű fehérjét! Napi 20 grammal már 26%-kal csökkenthetjük a stroke esélyét. A dió, a magvak, a rostok igen jó fehérje források. Válasszunk sovány húst és ügyeljünk a koleszterinre! A lazac és más zsíros halak nagy mennyiségben tartalmaznak egészséges zsírsavakat, melyekkel megelőzhető a stroke.
A sok zöldség és gyümölcs alapját képezi az egészséges étrendnek. Napi 200 gramm gyümölcs elfogyasztásával a stroke esélye 32%-kal csökken. Ha 200 gramm zöldséget is eszünk, további 11%-kal tudjuk mérsékelni a kockázatot. A leveles zöldségek, a citrusfélék, az alma és a körte különösen hasznosak erre a célra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here