Home Betegségek jelei Hogyan csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét?

Hogyan csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét?

9
0

Valószínűleg már számos egymásnak ellentmondó tanácsot hallottunk, olvastunk azzal kapcsolatban, hogy korunk leghalálosabb kórját, a rákot mégis miként lehet elkerülni. A különböző kutatások, tudományos vizsgálatok időnként valóban eltérő állításokat közölnek. Ez talán annak tudható be, hogy a rákkutatás szinte napról napra óriási ütemben fejlődik. Amit ma igaznak hittünk és tényként kezeltünk, az könnyen lehet, hogy holnap megdől és attól kezdve megint máshoz igazodunk. Azonban az, hogy a rák megelőzésének egyik legjobb módja az életmódváltás, széles körben elfogadott.

Amellett, hogy elhagyjuk a dohányzást, ügyelünk az egészséges testsúly megtartására és étrendünket egészséges élelmiszerekből igyekszünk változatosan összeállítani, még jó pár dolgot megtehetünk saját magunkért a rákkal szemben. Az egyik, hogy odafigyelünk a D-vitamin szintre. Fontos, hogy kellő időt töltsünk a napon – természetesen védekezve az UV-sugarak ellen -, hogy elegendő D3-vitaminhoz jussunk. Több mint 100 országban bizonyították vizsgálatokban, hogy minél több az UVB-sugárzás, annál kisebb 15 különböző daganat kialakulásának az esélye, többek közt a mell-, gyomor-, tüdő-, petefészek-, hasnyálmirigy rákra is igaz ez.
Kerüljük a túlzott fehérje bevitelt! Bár erre a tápanyagra alapvetően szükségünk van, ha túlzásba visszük, elősegítheti a daganatok kialakulását.
[su_pullquote align=”right”]Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

[/su_pullquote]Ám aggódni nem kell, az emberek többsége alapvetően jóval kevesebbet fogyaszt a káros mennyiségnél.
Tisztítószereinkben rengeteg méreganyag van, ha lehet ezekből válasszunk zöld termékeket vagy készítsük el őket otthon saját kezűleg. A környezeti mérgek mennyiségének csökkentése kulcsfontosságú a rákmegelőzésben. A tisztított víz fogyasztása, a naturkozmetikumok és a tapadásmentes edények használata szintén segíthet elkerülni a daganatok kialakulását.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here