Home Betegségek jelei Természetes kezelési módszerek magas vérnyomás esetén

Természetes kezelési módszerek magas vérnyomás esetén

30
0

A csendes gyilkosnak is nevezett magas vérnyomás a magyar lakosság közel egynegyedét érinti. 90-95%-ban elsődleges magas vérnyomásról van szó, ami azt jelenti, hogy hátterében semmilyen más egészségi probléma nem áll. Az esetek elenyésző részében azonban tünetként jelentkezik, pl. vesebetegségre utalhat.

Magas vérnyomásnál a szívnek extrém gyorsan kell dolgoznia, hogy a vért az egész testbe szét tudja pumpálni. Míg az egészséges artériák közepesen rugalmas izomból állnak, a magas vérnyomás túlfeszítheti falaikat. Ez a túlfeszítés az apró vérerek szakadásához vezethet, ennek, ez pedig a lerakódások, a koleszterin felhalmozódását vonhatja maga után. Ilyenkor megnő a szívinfarktus, az agyvérzés, a vérrögképződés esélye, ha a nyomás túl magas.

Mielőtt elkezdenénk az életünk végéig tartó gyógyszeres kúrát, nem veszíthetünk, ha néhány természetes módszert is kipróbálunk. Nincs abban semmi meglepő, hogy az életmódbeli változtatások és a mozgás bevezetése nagyon jó hatást fejt ki magas vérnyomás ellen. Étrendünk megváltoztatásakor a legelső legyen, hogy csökkentjük a só mennyiségét. A nátrium megbontja a szervezetben a folyadék egyensúlyt. Valójában az elfogyasztott sónak csupán 6%-a származik a plusz sózásból. Nagyobb részt az élelmiszerek már eleve tartalmazzák a rengeteg sót, ami rejtve marad előttünk.
[su_pullquote align=”right”]Figyelem!

Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal azonnal forduljon orvosához! Az Internetes cikkek csak információ adásra és megelőzést segítik elő. Nem adnak teljes körű felvilágosítást vagy akár diagnózist.

[/su_pullquote]
Étrend-kiegészítők közül a halolaj a leghatékonyabb erre a célra. Ha a szívről és az érrendszerről van szó, az omega-zsírsavaknak nincs versenytársuk. Csökkentik a vérnyomást és növelik a hasznos koleszterin szintjét. Nem véletlen, hogy a szív transzplantált betegek is halolajat kapnak műtét után. A fokhagyma sok más mellett történetesen magas vérnyomásra is nagyon jó. 12 héten belül akár 10%-kal csökkenthetjük vele a vérnyomás értékét.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here